Войти на сайт

 

Статистика сайта

Сегодня3
Вчера43
За неделю157
За месяц554
Всего60800

Поиск по сайту


<< < Қаңтар 2023 > >>
Дс Сс Ср Бс Жм Сб Жс
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 27 28 29
30 31          

nauryz2024


         2020 жылғы 27 қаңтар мен 27 ақпан аралығында білім беру мекемелерінде «Мектеп асханасы» республикалық алдын алу іс-шарасы өткізілді. «Мектеп асханасы» профилактикалық іс-шарасын өткізу барысында ауданның 24 мектебінде келесі іс-шаралар өткізілді.

         Білім алушылардың тамақтануын бақылауды жүзеге асыру, ұйымдастыру, жеткізілетін өнімдердің сапасы, ас блогында санитарлық-гигиеналық талаптарды сақтау мақсатында білім беру мекемелерінде мектепте тамақтану сапасына мониторинг жүргізу жөніндегі комиссия бекітілді, оған ата-аналар комитетінің өкілдері, медицина қызметкері, мектеп әкімшілігі, әлеуметтік педагог және басқа да қызметкерлер кіреді.           Комиссия мүшелері күнделікті асхананың санитарлық-гигиеналық жағдайын, асханадағы кезекшілікті бақылайды, дайын өнімнің бракеражын, дайындалған тағамдардың сапасын, сертификаттардың болуын, оқушылардың тамақтану режимін жүргізеді.

         Оқу бөлімінің 2019 жылғы 23 қыркүйектегі №250 бұйрығымен мектептерде тамақтану сапасын бақылау бойынша ведомствоаралық топ құрылды, оған тауарлар мен қызметтердің сапасы мен қауіпсіздігін бақылау басқармасының өкілдері (келісім бойынша), мәслихат депутаттары, ҮЕҰ, ата-аналар комитеті және оқу бөлімінің өкілдері кіреді. Іс-шаралар жоспарына сәйкес ауданның 8 мектебіне мониторинг жүргізілді, тамақтану сапасын жақсарту бойынша ұсыныстар берілді, мектеп асханаларын жалға алушымен кездесу өткізілді. Мектептерді тексеру барысында төрт апталық ас мәзіріне сәйкес тамақтану рационына келесі тағамдар мен өнімдер кіреді:

- 1 тағам (сорпа: борщ, тұздық, кеспе, жармадан жасалған сорпа, щи);

- 2 тағам (гуляш, котлет, балық, тефтели);

- 3 тағам (шай, какао, кисель, шырындар, айран)

- гарнир (қарақұмық, макарон, күріш, картоп, палау);

- жаңа піскен көкөністерден жасалған салаттар, қызылша, сәбіз, қырыққабат, сүзбеше;

- жемістер: банандар, алма, алмұрт;

- бал.

         Күн сайын түскі ас залында бекітілген ас мәзірі мен аспаздық өнімдердің атаулары ілінеді.

         Барлық сатып алынатын өнімдердің сәйкестік сертификаты бар. Тамақ өнімдерін жеткізу арнайы көлікпен жүзеге асырылады.

         Тамақтану мектеп директоры бекіткен мектептің жұмыс режимінің кестесіне сәйкес жүзеге асырылады.

         Сапалы тамақтануды бақылау бойынша жұмыс жалғасуда және ауданның білім беру мекемелері мен барлық мүдделі ұйымдарының ерекше бақылауында.

 

Call cent

 

gossymbols
Мемлекеттік рәміздері

 

 

poslanie
Президент Жолдауы

 

 

balalar zhyly
Балалар жылы - 2022

 

 

mangelik
"Мәңгілік ел"

 

 

ruhany
"Рухани жангыру"

 

 

banner111kz